Ak ste si mysleli, že štýlovosť a funkčnosť domácnosti dokážete docieliť len s drevenými, prípadne plastovými dverami, radi vás vyvedieme z omylu. Možnože tieto typy dverí vídate vo svojom okolí najčastejšie, neznamená to, že neexistujú aj iné, zaručene lepšie a výhodnejšie alternatívy. Vašu pozornosť by sme chceli upriamiť napríklad na hliníkové dvere. Nie, nie sú to tie dvere, ktoré nájdete v suterénoch. Hliníkové dvere sú elegantné a moderné, vášmu domovu dodajú tú správnu estetiku. Môžete si vybrať z rôznych farebných, či dizajnových prevedení. Ich výroba sa dá ľahko prispôsobiť vašim potrebám, či už preferujete jednoduchý štýl alebo si chcete dvere ozvláštniť rôznymi ozdobnými prvkami, či vloženými sklenenými výplňami.

Dom

Aj keď drevo dáva domu prírodný nádych, to ste ešte zďaleka nepočuli o všetkých ekologických výhodách hliníka. Okrem toho, že je veľmi odolný, to znamená, že vydrží aj niekoľko desiatok rokov bez toho, že by ste museli dvere vymieňať z dôvodu opotrebenia, je aj ľahko zrecyklovateľný. Znova spracovať drevené dvere si je ťažko predstaviť, na ich výrobu je taktiež nutné vyrúbať stromy – nie príliš šetrné k životnému prostrediu. Hliníkové dvere sú nenáročným spoločníkom v domácnosti. Nevyžadujú prílišnú starostlivosť, nepodliehajú času a poveternostným vplyvom, stačí ich iba utrieť.

Dvere

Drevo je predsa len organický materiál, ktorý časom mení svoju štruktúru. Je ho teda potrebné často ošetrovať, prípadne lakovať, aby nepôsobilo ošumele. Tým pádom hliníkové dvere z celého porovnania vychádzajú ako ekonomickejšia varianta – menej investícií do opráv, údržby. Ak sa chcete sami presvedčiť o cenovej výhodnosti týchto dverí, kliknite na stránku spoločnosti LM-mont hliníkové dvere cenník. Lepšieho predajcu si ani nemôžete predstaviť. Ich hliníkové systémy ALUPROF a Schűco spĺňajú najvyššie štandardy týkajúce sa funkcie, vzhľadu odolnosti proti chladu, či vlámaniu a požiaru.